De kwaliteit van onze zwemlessen

De kwaliteit van onze zwemlessen

Houder Licentie Nationale Zwemdiploma’s

npzcertificatie.jpg

In een uitzending van AVRO/TROS Radar op maandag 14 maart 2022 is aandacht besteed aan de kwaliteit van zwemlessen. Radar concludeert op basis van eigen onderzoek door middel van een enquête onder 5.800 consumenten dat de kwaliteit van zweminstructie onder de maat is door het ontbreken van wetgeving voor het geven van zweminstructie. Volgens de enquête vindt een kwart van de ondervraagden dat hun kind niet goed heeft leren zwemmen.

Sportservice Steenwijkerland onderschrijft het belang van nationale wet- of regelgeving voor de kwaliteit van zweminstructie. Daarom wordt er in zwembad De Waterwyck en Zwembad Vollenhove gewerkt volgens de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid (NRZ). De NRZ is de organisatie in Nederland die als doel heeft de zwemveiligheid van mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Deze ambitie is vastgelegd in de Nationale Norm Zwemveiligheid. Volgens de Nationale Norm Zwemveiligheid is een kind zelfredzaam, zwemvaardig en zwemveilig na het behalen van het A, B en C diploma.

Als aanbieder van zweminstructie hebben onze beide zwembaden de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ. Om deze licentie te mogen hebben, werken wij met opgeleide en gediplomeerde zweminstructeurs. Onze methodiek en wijze van lesgeven wordt in vele opleidingen voor zweminstructeurs als voorbeeld gebruikt hoe kinderen op een prettige manier goed leren zwemmen en zwemveilig worden gemaakt. Voor het behalen van diploma A, B of C van de NRZ leggen de kandidaten een zwemexamen af volgens de examenregeling van de NRZ. Bij een examen komt veelal een inspectie vanuit de NRZ om te beoordelen of het examen aan de landelijke normen voldoet.

Zwembad De Waterwyck en Zwembad Vollenhove zijn houder van de genoemde Licentie Nationale Zwemdiploma’s, waarmee de veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen geborgd zijn. De kwaliteitscriteria zijn o.a. de opleiding, screening en bijscholing van de zweminstructeurs, werken volgens Gedragscode Zwembranche, werken met een zwemlesplan en het werken met een klachtenprocedure.

Mocht u naar aanleiding van de uitzending van TROS Radar of bovenstaande uitleg nog vragen hebben, stel deze gerust aan de receptie of mail naar info@dewaterwyck.nl of info@zwembadvollenhove.nl

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.