horeca

Je bent van harte welkom in onze Lounge! Voor, tijdens of na het zwemmen of sporten staat ons horecateam voor je klaar. En: we zijn Gezonde Kantine in de categorie Zilver.

Zilver voor onze horeca

In 2019 heeft Team Fit bij ons het allereerste bronzen certificaat Gezonde Kantine in de gemeente Steenwijkerland uitgereikt aan wethouder Bram Harmsma en in 2020 heeft wethouder Trijn Jonkman het zilveren certificaat Gezonde Kantine in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van Buurtwerk Sport met verschillende sportverenigingen in De Waterwyck, waar de Gezonde Kantine werd besproken.

Meer dan een jaar zijn we samen met het Voedingscentrum actief geweest om een gezondere horeca te realiseren en nu hebben wij als eerste recreatieve en sportkantine in de gemeente Steenwijkerland van het Voedingscentrum het zilveren certificaat gekregen. Dit betekent dat we ruim voldoende aanbod in gezonde producten hebben en er voor elk ongezond product een gezond alternatief verkrijgbaar is. Snoep en snacks zijn nog bij ons verkrijgbaar, maar gemaximeerd op calorieën. De gezonde producten worden prominent gepresenteerd, zodat een ieders aandacht hierop gevestigd wordt. De gezonde keuze wordt de gemakkelijke keuze. Volkorenproducten, verse groenten en fruit, mager vlees en verse zuivelproducten zijn volop bij ons verkrijgbaar, zodat onze bezoekers zo gezond mogelijk bij ons kunnen eten en drinken.

Team Fit en de Gezonde Kantine

Voor veel mensen is sporten een onderdeel van hun gezonde leefstijl. Het aanbod in de horeca en sportkantine moet hieraan bijdragen. De coach van Team Fit helpt sportverenigingen en bedrijfskantines om samen te kijken wat er in het huidige aanbod verbeterd kan worden en welke producten bij de bezoekers in trek zullen zijn. Jaarlijks wordt er door het Voedingscentrum een kantinescan gedaan, zodat de uitgangspunten van de Gezonde Kantine zoveel mogelijk gevolgd zullen blijven. Team Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het team zet zich in voor een gezonder aanbod van voeding in sport- en bedrijfskantines.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.