Binnen

Zwemlessen

Dagelijks zijn er zwemlessen in De Waterwyck

Leer zwemmen volgens het Zwem ABC

De gemeente Steenwijkerland is een waterrijke gemeente. Er is altijd wel water in de directe omgeving. Daarom is het eigenlijk een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van het leren zwemmen is het Zwem ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.​​

In verreweg de meeste zwembaden en zwemscholen in Nederland worden kinderen opgeleid naar zwemveiligheid volgens de diploma's van de Nationale Raad Zwemveiligheid NRZ. Ook in De Waterwyck wordt deze diplomalijn gevolgd.

U kunt uw kind voor de zwemlessen voor diploma A opgeven vanaf 4 jaar.

Het Zwem ABC is gericht op de zwemveiligheid van het kind in het water. Pas na het behalen van het C diploma durven wij te zeggen dat een kind zwemveilig is. Het kind kan zich dan in vele situaties in het water zelf in veilgheid brengen.

Veel ouders kiezen alleen voor het diploma A en B. Veelal omdat ze deze diploma's zelf vroeger ook hebben gehaald, maar in 1998 zijn de eisen aan de diploma's helemaal veranderd en is het Zwem ABC ontstaan. In 2018 zijn deze eisen weer veranderd. Zwemdiploma A staat voor zwemveiligheid in zwembaden zonder attracties. Met diploma B is je kind zwemveilig in zwembaden mét attracties als wildwaterbaan, glijbaan. Met diploma C is je kind zwemveilig in de Nederlandse wateren zonder onderstroom (dus niet in grote rivieren en de zee). Wij adviseren dan ook de kinderen A, B en C te laten behalen. Pas dan is een kind een échte vriend van het water en kun je het gerust zelfstandig naar een zwembad laten gaan.
Wij zijn licentiehouder Nationale Zwemdiploma's. Dit is het enige, echte zwem ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid, waarvoor wij de kinderen opleiden, gericht op de nationale norm zwemveiligheid.

Kindvriendelijk, veilig en veelzijdig

Zwembad De Waterwyck heeft een eigen kijk op zwemlessen. Wij gaan voor een persoonlijke, gerichte aanpak, waarbij kinderen spelenderwijs leren zwemmen. Onze methode is kindvriendelijk, veilig en veelzijdig. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde zwemonderwijzers. Onze zwemonderwijzers gaan mee het water in. De groepen zijn niet te groot: gemiddeld 13 kinderen per lesgroep. De lessen duren een uur; ouders kunnen in onze gezellige lounge wachten en voor de kinderen die meekomen zijn er genoeg spelmogelijkheden tijdens het wachten. Er zijn regelmatig kijklessen en ook thuis kunt u de vorderingen van uw kind bekijken via het online leerlingvolgsysteem.

Daarnaast geven wij ook zwemlessen in kleine groepjes (maximaal 5 kinderen) en in overleg kunnen kinderen meedoen in kleine groepjes met extra aandacht, voor een stukje extra begeleiding. Op maandagmorgen, maandagavond en dinsdagavond zijn er zwemlessen voor jongeren en volwassenen. In principe veranderen de lesdagen niet gedurende het seizoen.

Lesdagen en -tijden

Maandag- woensdag- en vrijdagmiddag:

14:45-15:45 uur

15:45-16:45 uur
16:45-17:45 uur

Dinsdag- en donderdagmiddag:

15:45-16:45 uur
16:45-17:45 uur

Er zijn geen zwemlessen tijdens schoolvakanties regio Noord.

Aanmelden
U vult het aanmeldingsformulier in en levert dat, samen met het inschrijfgeld ad € 20,-, in bij de receptie of u vult het aanmeldingsformulier in op deze website en maakt het inschrijfgeld over via een internetbetaling. Het inschrijfgeld kan niet gerestitueerd worden.
Let op: hoe meer dagdelen u aangeeft dat uw kind naar de zwemlessen kan, hoe groter de kans dat uw kind snel aan de beurt is voor de zwemlessen.

Wat heb je nodig?

  • zwempak en handdoek
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.