Binnen

Banen zwemmen

De ideale (blessurevrije) cardiotraining

Er zijn weinig sporten waarbij je zóveel spiergroepen gebruikt als bij zwemmen. Je versterkt onder andere je rug, arm- en beenspieren en je buik- en nekspieren. Ga je regelmatig banenzwemmen? Dan verbeter je in rap tempo je conditie, spierkracht én je humeur.

Krachtige work-out
Banenzwemmen is een ideale (blessurevrije) cardiotraining. Niet voor niets is banenzwemmen de favoriete work-out van veel sporters. Fit blijven of worden? Kom banenzwemmen! De kosten zijn 5,10 euro per keer.

Banen zwemmen:

Banen zwemmen kan in het wedstrijdbad tijdens de openingstijden op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur. Verder op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur, op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur (na 14.00 uur is er vrij zwemmen op zaterdagmiddag tot 16.30 uur) en op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (daarna is er vrij zwemmen op zondag tot 16.30 uur). 's Avonds is het wedstrijdbad geopend voor banen zwemmen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.15 tot 21.30 uur.

Vroege Vogelzwemmen in het wedstrijdbad op vrijdagmorgen van 7.00 tot 9.00 uur. Er is alleen Vroege Vogelzwemmen in het najaar en winter (tussen september en mei, als de openluchtzwembaden gesloten zijn). Entree Vroege Vogelzwemmen: € 3,50 per keer. Graag gepast en contant te betalen bij de toezichthouder. De laatste keer Vroege Vogelzwemmen is vrijdagmorgen 31 mei 2024.

Gericht en afwisselend banen zwemmen met onze trainingsprogramma’s!

Alleen maar baantjes zwemmen saai? Wij hebben gerichte trainingsprogramma’s klaarliggen om je conditie te verbeteren, in jouw eigen tempo. Het kost niks extra, je kunt het altijd komen doen als je komt zwemmen en alle trainingsprogramma’s zijn geschikt voor alle leeftijden.

Er zijn drie verschillende programma’s, in zwaarte oplopend en niet moeilijk om te doen. Om kennis te maken met de drie programma’s, kun je het beste beginnen met het A-programma, daarna een aantal keren het B-programma doen en daarna het C-programma doen. Zo houd je het afwisselend en bouw je je conditie in jouw eigen tempo op. De trainingsprogramma’s en benodigde materialen liggen op aanvraag klaar bij de badmeesterpost. Je kunt er dus altijd gebruik van maken als je komt zwemmen. Wij wensen je veel zwemplezier!

Kom Trimzwemmen!

Trimzwemmen is een combinatie van baantjes zwemmen en verschillende krachtoefeningen, waarbij er gewerkt wordt aan zwemtechnieken en conditie. De lessen zijn geschikt voor iedereen omdat er op verschillende niveaus gestart kan worden. Je kunt kiezen voor steeds een 5-lessen traject (7 weken geldig), maar ook kun je per keer meedoen.

De lessen zijn op woensdagavond in De Waterwyck van 19.00 tot 19.45 uur. Het hele wedstrijdbad is dan beschikbaar voor Trimzwemmen!

Een 5-lessenkaart (7 weken geldig) kost € 34.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Zwembril
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.